Menu
Punten

Ingrediënten

+

Saus

  • sinasappelsap 1.6 dl
  • vadouvan 3.0 g
  • Knorr Professional Garde d'Or Hollandaise Saus 1L 2.0 dl

Lam en peperjus

  • lamsfilet 800.0 g
  • geklaarde boter
  • zout en peper
  • sjalotjes, fijngesneden 10.0 g
  • appelsap 0.25 dl
  • Knorr Professional Gebonden Kalfsjus 1L 1.5 dl

Opmaak

  • crazy pea 10.0 tak

Zoete aardappels worden veel gebruikt in de Surinaamse keuken. In Amerika staat hij traditioneel als yam op het menu voor “Thanksgiving Day”. En in Canada zijn frites van zoete aardappel zeer populair.

...

Bereiding

  1. Saus

    Reduceer het sinaasappelsap tot de helft in en roer de vadouvan erdoor.
    Verwarm de Hollandaise saus.
    Meng de sinaasappelreductie door de Hollandaisesaus giet deze in een siphon.
    Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  2. Groenten

    Was de bietjes en schil ze.
    Trek de bietjes per soort vacuüm met wat sinaasappelsap, boter en zout en peper.
    Kook de bietjes naar gelang de grootte ca. 60 minuten op 92ºC stoom in de combi steamer.
    Haal de bietjes uit het vacuüm, halveer ze en stoof ze nog even op in het kookvocht.
    Blancheer de doperwten en verwarm de aardappelpuree.
  3. Lam en peperjus

    Kruid ze de lamsfilets met zout en peper en bak ze mooi rosé in wat boter.
    Haal ze uit de pan en houd ze warm.
    Zet de sjalot aan in de pan, blus af met de appelsap voeg de kalfsjus toe en reduceer het geheel iets.
    Snijd de lamsfilets in mooie plakjes.
  4. Opmaak

    Leg de gesneden lamsfilet samen met de gepofte aardappelpuree en de bietjes speels op het bord.
    Schep de doperwten en de saus erbij en garneer met wat takjes crazy pea.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu