Menu
Punten

Ingrediënten

+

Lamsbout

  • lamsbout 1.0 kg
  • zout en peper
  • ovengedroogde tomaat 100.0 g

Jus

Witte bonen

  • witte uien 100.0 g
  • olijfolie 35.0 g
  • zoete chili saus 10.0 g
  • witte bonen, gekookt 400.0 g
  • platte peterselie 10.0 g
  • muntblaadjes 5.0 g

Aardappel mousseline


Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Lamsbout

    • Snijd de lamsbout uit. kruid het vlees met zout en peper en beleg ze met de oven gedroogde tomaten 
    • Bind het vlees op met slagerstouw en braad het aan in de geklaarde boter.
    • Gaar het vlees naar gewenste gaarheid in de oven.
  2. Jus

    • Breng de Marsala aan de kook.
    • Voeg het water toe en breng opnieuw aan de kook en roer de jus poeder erdoor.
    • Voeg de basilicum toe en kook de jus nog 4 minuten rustig door.
  3. Witte bonen

    • Snijd de ui in brunoise en stoof deze langzaam gaar in de olijfolie.
    • Voeg de chili en de tomatino toe en breng het geheel rustig aan de kook.
    • Pureer de saus, voeg de witte bonen toe en verwarm ze in de saus.
    • Breng op smaak met wat citroensap en voeg de kruiden toe.
  4. Aardappel mousseline

    • Breng de melk met de boter aan de kook.
    • Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Opmaak

    • Verdeel de puree samen met de witte bonen en het vlees over de borden.
    • Maak het gerecht af met de jus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu