Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep:

Bonenkruid olie:

  • bonenkruid 50.0 g
  • zonnebloemolie 1.0 dl

Garnituur:

  • gerookt spek 150.0 g
  • bieslook 20.0 g
  • komkommer 150.0 g

Deze recepten zijn exclusief ontwikkeld voor de Chef’s Table voorjaar 2023

...

Bereiding

  1. Soep:

    • Breng 0,75 liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.
    • Voeg de roomkaas toe en kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.
    • Boor met een parisienneboor de courgette en de komkommer uit en blancheer de balletjes.
    • Snijd de overgebleven uitgeboorde groenten in stukjes en smoor deze met wat zout en peper in de olijfolie.
    • Voeg de kropslabladeren toe, stoof ze kort mee en giet de soep erop.
    • Breng het geheel aan de kook en pureer de soep in de blender.
    • Breng de soep op smaak met geconcentreerde kip en wat citroenolie.
  2. Bonenkruid olie:

    • Blancheer het bonenkruid in ruim kokend water.
    • Pureer het uitgelekte bonenkruid samen met de zonnebloemolie op 50°C gedurende 4 minuten in de thermoblender. 
    • En passeer de olie door een fijne zeef.
  3. Garnituur:

    • Snijd het spek fijn en bak het in wat olie krokant.
    • Snijd de bieslook fijn en de komkommer in fijne brunoise.
  4. Opmaak:

    • Verdeel de uitgeboorde groenten samen met wat bonenkruid olie, spekjes en bieslook over de kommetjes en schep de soep op het garnituur.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu