Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

Garnituur

  • bieslook 20.0 g

Bonenkruid olie

  • bonenkruid 50.0 g
  • zonnebloemolie 1.0 dl

“Potage de père Tranguille”, sla soep vernoemd naar een Franse monnik.Een mooie soep om verspilling tegen te gaan.In deze soep spelen de minder mooie slabladeren en de uitgeboorde groenten de hoofdrol.

...

Bereiding

  1. Soep

    • Roer het afgewogen soeppoeder in twee liter lauw water en breng het geheel aan de kook.
    • Voeg de roomkaas toe en kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.
    • Boor met een parisienneboor de courgette en de komkommer uit en blancheer de balletjes.
    • Snijd de overgebleven uitgeboorde groenten in stukjes en smoor deze met wat zout en peper in de olijfolie.
    • Voeg de kropslabladeren toe, stoof ze kort mee en giet de soep erop.Breng het geheel aan de kook en pureer de soep in de blender.
  2. Garnituur

    • Snijd de bieslook fijn.
  3. Bonenkruid olie

    • Blancheer het bonenkruid in ruim kokend water.
    • Pureer het uitgelekte bonenkruid samen met de zonnebloemolie op 50°C gedurende 4 minuten in de thermoblender.
    • En passeer de olie door een fijne zeef.
  4. Opmaak

    • Verdeel de uitgeboorde groenten samen met wat bonenkruid olie en bieslookover de borden.
    • Schep de soep op het garnituur.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu