Menu
Punten

Ingrediënten

+

Eend

  • wilde eend 5.0 st
  • zout en peper
  • five spices
  • olijfolie

Saus

  • Knorr Professional Garde d’Or Rode Wijnsaus 1L 3.0 dl
  • vossebessen 150.0 g

Opmaak

  • rode kool zoet zuur 1.0 kg

Kooi-eenden zijn wilde eenden die gevangen worden in een eendenkooi. Je zult dus nooit hagel aantreffen in een kooi-eend.  

...

Bereiding

  1. Eend

    Snijd de eenden uit zodat de boutjes aan de borst blijven zitten.Kruid de eenden met zout en peper en wat five spices. Trek de eendenborsten vacuüm met wat olijfolie en gaar ze op 63ºC gedurende ca.3 uur.Haal de eenden uit het vacuüm, dep ze droog en bak ze rustig op het vel krokant in een droge koekenpan. Zet eventueel tijdens het bakken een tweede koekenpan op de eendenborsten om ze mooi in vorm te houden.
  2. Saus

    Verwarm ondertussen het vocht van de cranberry’s en voeg de rode wijnsaus toe.Voeg de cranberry’s toe.
  3. Opmaak

    Leg de krokante eendenborsten samen met de zoet zure rode kool op de borden en serveer de vossenbessen saus erbij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu