Menu
Punten

Ingrediënten

+

Gyoza:

  • koolrabi 1.0 st
  • zout en peper
  • gerookte forelfilet 300.0 g
  • Hellmann's Real Mayonaise 5L 75.0 g
  • limoen 5.0 st

Appeljus:

  • appel, granny smith 1.0 stuks
  • bleekselderij 100.0 g
  • komkommer 75.0 g
  • limoensap 15.0 g
  • Xanthaangom 5.0 g
  • lavas olie 75.0 g

Opmaak:

  • gemengde kruiden naar keuze (Oost Indische kers blaadjes en bloemen, mosterdblad, en afilla cress en bronzen venkel) 50.0 g

Dit gerecht is geinspireerd op een gerecht van Merijn van Berlo van restaurant Choux in Amsterdam.

...

Bereiding

  1. Gyoza:

    • Schil de koolrabi en snijd deze in 30 flinterdunne plakjes op de snijmachine.
    • Leg de koolrabi plakjes in water met wat zout.
    • Snijd de gerookte forel fijn en maak deze aan met de mayonaise en de mierikswortel.
    • Breng eventueel op smaak met wat peper en limoensap.
    • Dep de koolrabi plakjes droog.
    • Verdeel de forelmayo op de koolrabiplakjes en vouw ze dubbel zoals een gyoza.
  2. Appeljus:

    • Pers de appel, bleekselderij en de komkommer uit in de slow juicer.
    • Passeren het geheel en voeg het limoensap toe.
    • Meet 2,2 dl appeljus af en mix de xanthaangom er met behulp van een staafmixer door.
    • Meng de appel-bleekselderij jus met de lavasolie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Opmaak:

    • Verdeel de koolrabi gyoza’s en de kruiden speels over de borden.
    • Schenk de appel-lavas jus erbij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu