Menu
Punten

Ingrediënten

+

Puree

Garnituur

  • jonge groenten 700.0 g

Kalfsnieren

Opmaak

  • affilla cress 1.0 bakje

Kalfsniertjes in mosterdsaus is een erg populair gerecht bij onze zuiderburen. In Nederland wordt niet zoveel orgaanvlees gegeten. Misschien toch wel eens leuk om in een menu te verwerken met jonge groenten en peperjus.

...

Bereiding

  1. Puree

    Schil, was en snijd de bospeen in stukken.
    Kook de bospeen gaar en pureer deze glad in een blender met de helft van de boter.
    Breng de bospeenzalf opsmaak met de geconcentreerde bouillon.
  2. Garnituur

    Maak de groenten schoon en snijd ze in gewenste vorm.
    Blancheer de groenten en ze breng op smaak.
  3. Kalfsnieren

    Maak de kalfsnieren schoon en snijd ze in plakjes of stukjes.
    Kruid ze met zout en peper en bak ze mooi rosé in wat boter.
    Haal ze uit de pan en houd ze warm.
    Zet de sjalot aan in de pan en voeg de peperpuree toe.
    Blus het geheel af met de appelsap, voeg de kalfsjus toe en reduceer het geheel iets.
  4. Opmaak

    Verdeel de groenten en de niertjes over de borden en spuit de bospeenzalf er tussen.
    Schep de saus erover en maak af met de cress.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu