Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kabeljauw

  • kabeljauwfilet 750.0 g
  • zout en peper

Jus

Garnituur

  • Oranje winterwortels 1.0 stuks
  • Gele winterwortels 1.0 stuks
  • paarse radijs 1.0 stuks
  • boter 15.0 g
  • zout en peper

Opmaak

  • pastizz topjes 40.0 st

De combinatie van kabeljauw en bospeentjes kunnen we wel een klassieker noemen.De wortel zelf gaat iets verder terug de geschiedenis in. Deze is namelijk al op muurschilderingen in het oude Egypte terug te vinden. De eerste wortels die we in Nederland via de VOC leerde kennen waren de diep paarse varianten en kwamen uit Iran. Tegenwoordig hebben we de keuze uit vele kleuren maar de oranje is een echte Hollandse wortel.

...

Bereiding

  1. Kabeljauw

    • Snijd de kabeljauw in mootjes en kruid ze met zout en peper.
    • Stoom de kabeljauwmootjes op een beboterd plateautje in de oven.
  2. Jus

    • Breng het wortelsap samen met het water en de geconcentreerde schaaldieren aan de kook.
    • Voeg het soeppoeder toe en kook het geheel rustig door.
    • Monteer de jus met de koude boter en breng op smaak met wat cayennepeper.
  3. Garnituur

    • Snijd de wortels en de radijs in dunne plakjes en blancheer ze in water met wat zout.
    • Steek de wortelplakjes uit, verwarm ze in wat boter en breng op smaak met zout en peper.
  4. Opmaak

    • Verdeel de wortelbloemetjes over de kabeljauwmootjes en schep ze op de borden.
    • Schep de worteljus erbij en maak af met wat takjes pastiz.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu