Menu
Punten

Ingrediënten

+

Jus

  • parures van champignons 200.0 g
  • sjalotten, fijngesneden 200.0 g
  • boter
  • tijm 2.0 takjes
  • parmaham afsnijdsels 400.0 g
  • chardonnay azijn 1.0 dl
  • boerenboter
  • zout en peper

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. Jus

    Geef de parures van champignons en sjalotten kleur in wat boter. Voeg de tijm en de parures van ham toe en blus af met azijn. Reduceer en voeg de bouillon toe. Laat twee uur zachtjes trekken.Passeer en ontvet de jus. Reduceer deze op een laag vuur en schuim af. Monteer met blokjes boter. Kruid met zout en peper en enkele druppels chardonnayazijn. Mix tot een schuimige saus.Serveertip:Deze jus combineert uitstekend bij eekhoorntjesbrood, patrijs, gevogelte of asperges
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu