Menu
Punten

Ingrediënten

+

Sukade

Amandel kruim

  • zonnebloemolie 100.0 ml
  • gepofte quinoa 30.0 g
  • amandelschaafsel 30.0 g

peterseliewortelpuree

Zoet zuur

  • rode Chili peper 0.5 st
  • witte wijnazijn 1.0 dl
  • water 1.0 dl
  • suiker 100.0 g
  • rode ui 1.0 st

Opmaak

  • platte peterselie 10.0 g

Langzaam gegaarde kalfs sukade met gepofte quinoa amandelkruim, peterseliewortelpuree en kombu-kalfsjus

...

Bereiding

  1. Sukade

    • Verwijder het vlies van het vlees dat niet aan de vetkant zit met een scherp mes. 
    • Kruid de sukade met peper en zout en bak deze rondom bruin in een klontje boter. 
    • Meng de kalfsfond met de peperpuree. 
    • Vacumeer het stuk vlees samen met de kombu in de jus en stoom deze gaar op 92 graden voor 4 uur. 
    • Giet daarna als het vlees zacht is de jus uit de zak in een pannetje en kook dit in tot een mooie stroperige jus. 
  2. Amandel kruim

    • Verwarm in een klein pannetje een beetje olie en verwarm deze tot ca. 150 graden. 
    • Frituur hierin de gepofte quinoa totdat deze krokant is. Herhaal dit met het amandelschaafsel tot hij bruin is en laat beidde goed uitlekken op een papiertje. 
    • Knijp het amandelschaafsel iets fijner en meng dit met wat zout door de krokante quinoa. 
  3. peterseliewortelpuree

    • Schil de peterseliewortels en snijd deze in grove stukken van ca. 3 cm. 
    • Kook de stukken helemaal gaar in water met zout. 
    • Breng room aan de kook met de knorr intens flavours roast umami. 
    • Pureer de peterseliewortel met de gekookte room samen tot een gladde creme en breng op smaak met peper en zout. 
  4. Zoet zuur

    • Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze in mini blokjes. 
    • Breng de azijn aan de kook met het water, de rode peper en de suiker. 
    • Pel de rode ui en snijd in maantjes met de draad mee. 
    • Giet de hete zoet-zuur over de uitjes en laat dit minimaal 1 nacht staan. 
  5. Opmaak

    • Snijd plakjes van de koude sukade en bak deze krokant aan 1 kant. 
    • Smeer de bovenkant in met de dikke kombu-kalfsjus en dip deze daarna in de quinoa amandelkruim. 
    • Lepel de peterseliewortelcreme op het bord, leg hierop het stukje vlees met de kruim en schep er daarna nog een lepeltje jus omheen. 
    • Garneer af met de zoet-zure uitjes en een paar blaadjes platte peterselie 
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu