Menu
Punten

Ingrediënten

+

Puree

  • Pastinaak 1.0 kg
  • zout en peper
  • roomboter 50.0 g

hert

  • hertenfilet 1.2 kg
  • geklaarde boter
  • zout en peper

Paddenstoelen

  • wilde paddestoelen 800.0 g
  • Portobello paddestoelen 10.0 st
  • olijfolie

Saus


Portobello paddenstoelen zijn heel erg geschikt om in de oven te bereiden. Ook een perfecte paddenstoel om te vullen.

...

Bereiding

  1. Puree

    • Schil de pastinaken, snijd ze in grove stukken en kook ze met wat zout.
    • Pureer de pastinaken, voeg de roomboter toe en breng op smaak.
  2. hert

    • Kruid de hertfilet met zout en peper en braad deze mooi rosé in de boter.
  3. Paddenstoelen

    • Maak de paddenstoelen schoon.
    • Vermeng de tuinkruiden met wat olijfolie en meng deze door de paddestoelen.
    • Kruid met wat peper en zout en rooster ze in de oven op 185ºC gedurende ca. 10-12 minuten.
  4. Saus

    • Breng de Port samen met de sjalot en de rozemarijn aan de kook.
    • Reduceer het geheel iets en voeg daarna de rode wijn saus toe.
    • Passeer de saus.
  5. Opmaak

    • Snijd de hertfilet in tien mooie tranches.
    • Verdeel de pastinaakpuree op de borden en leg daarop de portobello en de hertenfilet.
    • Schep de rest van de paddenstoelen erbij en maak het geheel af de Port rozemarijn saus.
    *Voeg eventueel op het laatste moment een beetje witte chocolade aan de pastinaakpuree toe.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu