Menu
Punten

Ingrediënten

+

Puree

  • Pastinaak 1.0 kg
  • zout en peper
  • roomboter 50.0 g

hert

  • hertenfilet 1.2 kg
  • geklaarde boter
  • zout en peper

Paddenstoelen

  • wilde paddestoelen 800.0 g
  • Portobello paddestoelen 10.0 st
  • olijfolie

Saus

  • rode port 1.0 dl
  • sjalotjes, fijngesneden 20.0 g
  • rozemarijn 5.0 g
  • Knorr Professional Garde d’Or Rode Wijnsaus 1L 350.0 dl

Portobello paddenstoelen zijn heel erg geschikt om in de oven te bereiden. Ook een perfecte paddenstoel om te vullen.

...

Bereiding

  1. Puree

    • Schil de pastinaken, snijd ze in grove stukken en kook ze met wat zout.
    • Pureer de pastinaken, voeg de roomboter toe en breng op smaak.
  2. hert

    • Kruid de hertfilet met zout en peper en braad deze mooi rosé in de boter.
  3. Paddenstoelen

    • Maak de paddenstoelen schoon.
    • Vermeng de tuinkruiden met wat olijfolie en meng deze door de paddestoelen.
    • Kruid met wat peper en zout en rooster ze in de oven op 185ºC gedurende ca. 10-12 minuten.
  4. Saus

    • Breng de Port samen met de sjalot en de rozemarijn aan de kook.
    • Reduceer het geheel iets en voeg daarna de rode wijn saus toe.
    • Passeer de saus.
  5. Opmaak

    • Snijd de hertfilet in tien mooie tranches.
    • Verdeel de pastinaakpuree op de borden en leg daarop de portobello en de hertenfilet.
    • Schep de rest van de paddenstoelen erbij en maak het geheel af de Port rozemarijn saus.
    *Voeg eventueel op het laatste moment een beetje witte chocolade aan de pastinaakpuree toe.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu