Menu
Punten

Ingrediënten

+

Sukade

Groenten

  • flespompoen 0.5 st
  • winterwortel 1.0 st
  • gele winterwortel 1.0 st
  • truffelaardappels 5.0 st
  • bosui, groen 2.0 st
  • olijfolie 1.0 dl

De winter heeft een prachtig palet aan kleuren en smaken als het gaat om groenten.

...

Bereiding

  1. Sukade

    Kruid de sukade met zout en peper en bak rondom bruin in geklaarde boter.
    Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de runderfond toe.
    Breng aan de kook en dek af met een deksel.
    Laat de sucade gedurende ca. 2,5 uur rustig garen.
  2. Groenten

    Maak de wintergroenten schoon en snijd deze in dunne plakken.
    Steek de wintergroenten eventueel uit met een gladde steker.
    Blancheer de wintergroenten afzonderlijk van elkaar in gezouten water.
    Pureer het bosuigroen met de olijfolie en laat dit vervolgens op een fijne zeef uithangen.
    Meng de tuinkruiden met de bosuitjesolie.
    Verwarm de wintergroenten met wat bosuitjesolie en breng op smaak met peper.
  3. Opmaak

    Verdeel de wintergroenten over de borden.
    Snijd de herten sucade in mooie plakken en verdeel deze over de wintergroenten.
    Maak het geheel af met de saus en wat bosuitjesolie.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu