Menu
Punten

Ingrediënten

+

Pastinaak

  • Pastinaak 1.0 kg
  • zout en peper
  • roomboter 50.0 g
  • rode biet, rauwe 1.0 st

Hert

  • hertenrack 1.5 kg
  • geklaarde boter
  • sjalotjes, fijngesneden 20.0 g
  • rozemarijn 5.0 g
  • rode port 1.0 dl
  • Knorr Professional Garde d’Or Rode Wijnsaus 1L 3.5 dl

Paddenstoelen

  • olijfolie
  • Portobello paddestoelen 10.0 st
  • wilde paddestoelen 800.0 g

De puree van pastinaak wordt nog intenser als je deze verrijkt met wat witte chocolade. 

...

Bereiding

  1. Pastinaak

    Schil de pastinaken, snijd ze in grove stukken en kook ze met wat zout.
    Pureer de pastinaken, voeg de roomboter toe en breng op smaak.
    Snijd de rode biet met behulp van een groenten spaghettisnijder en zet deze op ijswater.
  2. Hert

    Kruid de hertenrack met zout en peper en braad deze mooi rosé in de boter.
    Breng de Port samen met de sjalot en de rozemarijn aan de kook.
    Reduceer het geheel iets en voeg daarna de rode wijn saus toe.
    Passeer de saus en snijd de hertenrack.

  3. Paddenstoelen

    Maak de paddenstoelen schoon.
    Vermeng de tuinkruiden met wat olijfolie en meng deze door de paddestoelen.
    Kruid met wat peper en zout en rooster ze in de oven op 185ºC gedurende ca. 10-12 minuten.
  4. Opmaak

    Verdeel de pastinaakpuree op de borden en leg daarop de portobello en de hertenkotelet.
    Schep de rest van de paddenstoelen erbij en garneer met de rode biet spaghetti.
    Maak het geheel af de Port rozemarijn saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu