Menu
Punten

Ingrediënten

+

Hert

  • hertenfilet 900.0 g
  • zout en peper
  • geklaarde boter 30.0 g

Kool

  • savooiekool, kleine 3.0 st
  • zonnebloemolie 30.0 g
  • zout en peper

Uien

  • Zoete uien 10.0 st
  • boter 30.0 g
  • zout en peper

Aardappelmousseline

Morillesaus

Opmaak

  • baby kale 50.0 g
  • winterpostelein 1.0 bosje

Een goede saus kan op verschillende manieren gemaakt worden.Wij serveren drie recepten van dit gerecht elk met een andere basis.

...

Bereiding

  1. Hert

    • Kruid het hertfilet met zout en peper en braad het in de geklaarde boter naar gewenste gaarheid.
    • Laat het vlees rusten en snijd het vervolgens in mooie plakken.
  2. Kool

    • Halveer de savooien kolen in de lengte met een mes.
    • Meng de olie met de curry en verdeel deze over de kolen.
    • Kruid ze met wat zout en peper en leg ze op de snijkant op vetvrijpapier op de bakplaat.
    • Rooster ze gedurende ca. 30 minuten op 170ºC en zet de ven van de oven laag.
    • Haal de geroosterde kool uit de oven en snijd ze in parten.
  3. Uien

    • Verpak de uien in aluminiumfolie en pof ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C.
    • Laat ze afkoelen. 
    • Pel en halveer de uien, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter.
  4. Aardappelmousseline

    • Breng de melk met de boter aan de kook.
    • Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Morillesaus

    • Stoof de sjalot in de boter en voeg de morilles toe.
    • Blus af met de rode port, Madeira en de malaga en reduceer het geheel tot de helft in.
    • Voeg de demi glace toe en laat de saus nog een paar minuten rustig koken.
  6. Opmaak

    • Verdeel het vlees en de groenten over de borden.
    • Garneer met de kale en postelein en maak het geheel af met de saus.
    • Serveer er eventueel wat gebakken spruitjes bij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu