Menu
Punten

Ingrediënten

+

Hert

  • hertenfilet 800.0 g
  • zout en peper
  • boter, geklaarde 30.0 g

Saus

Knoflooksaus

  • zwarte knoflook puree 25.0 g
  • sojasaus 12.0 g

Kool


Savooiekool of groene kool is één van de oudste koolsoorten.Oorspronkelijk komt deze kool uit het Middellandse zeegebied vernoemd naar de historische regio Savoye. Omdat kool zo’n veelzijdig product is hebben wij ervoor gekozen om de bladeren te vullen met gestoofde kool en te verrijken met gefrituurde en gedroogde boerenkool. Op zich al een heel mooi vegetarisch groentegerecht.

...

Bereiding

  1. Hert

    • Kruid het hertfilet met zout en peper en braad het in de geklaarde boter naar gewenste gaarheid.
    • Laat het vlees rusten en snijd het vervolgens in mooie plakken.
  2. Saus

    • Stoof de sjalotjes samen met de knoflook en de tijm in de boter.
    • Voeg de honing toe en blus af met de azijn.
    • Voeg de kalfsfond toe en reduceer het geheel.
    • Passeer de saus en breng op smaak met de soja saus.
  3. Knoflooksaus

    • Meng de knoflookpuree met de sojasaus en de vegan mayo.
  4. Kool

    • Droog 40 gram van de boerenkool op 700 watt in de magnetron.
    • Wrijf de gedroogde boerenkool door een bolzeef.
    • Frituur de rest van de gesneden boerenkool krokant in wat olie.
    • Maak de kool schoon en houd 10 mooie bladeren apart.
    • Snijd voorzichtig de nerven weg en blancheer de bladeren kort in gezouten water.
    • Steek ze met een grote ronde steker van 14 cm uit.Snijd de rest van de kool in julienne.
    • Zet de julienne aan in wat boter en breng het geheel op smaak met zout & peper.
    • Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze in de rest van de boter.
    • Voeg de Roast Umami toe, kruid ze met zout en peper en bak ze mooi bruin.
    • Verdeel wat knoflooksaus op de koolbladeren en daarop de kooljulienne, oesterzwammen en vouw ze dicht.
    • Spuit de rest van de knoflooksaus op de kool en verdeel hierop de gefrituurde boerenkool.
    • Bestrooi met het boerenkoolpoeder en garneer met een krokant takje.
  5. Opmaak

    • Verdeel het vlees samen met de kool over de borden en schep de saus erbij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu