Menu
Punten

Ingrediënten

+

Heilbot

  • zout en peper
  • zwarte heilbotfilet a 100 g p.st. 10.0 st

Saus

  • bloedsinaasappelsap 25.0 dl
  • Knorr Professional Garde d'Or Hollandaise Saus 1L 3.0 dl

Garnituur

  • bloedsinaasappels 3.0 st

Spinazie

  • grove spinazie 200.0 g
  • boter 15.0 g

Opmaak

  • Ui, zoet zuur 50.0 g
  • Klaverzuring 1.0 bakje
  • rode biet poeder 2.0 g

Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Heilbot

    • Snijd de heilbot in mootjes en kruid ze met zout en peper.
    • Stoom de kabeljauwmootjes op een beboterd plateautje in de oven.
  2. Saus

    • Reduceer het bloedsinaasappelsap tot de 1/3.
    • Voeg de Hollandaisesaus toe en verwarm het geheel.
    • Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.
    • Zet de siphon onder druk met twee patronen.
  3. Garnituur

    • Snijd de bloedsinaasappels uit in mooie partjes.
  4. Spinazie

    • Stoof de spinazie kort in de boter en breng op smaak met zout en peper.
  5. Opmaak

    • Verdeel de heilbot samen met de spinazie over de borden.
    • Maak de heilbot af met wat partjes bloedsinaasappel, ui zoetzuur en klaver.
    • Spuit de ‘Maltaise’ saus erbij en maak het geheel af met wat poeder van rode biet.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu