Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

  • zonnebloemolie 30.0 g
  • witte uien, blokjes 50.0 g
  • bleekselderij, brunoise 50.0 g
  • wortel, brunoise 50.0 g
  • geraspte gember 10.0 g
  • ras el hanout 8.0 g
  • Chili flakes 2.0 g
  • kurkuma 2.0 g
  • tomatenpuree 50.0 g
  • oranje linzen 40.0 g
  • gepelde tomaten op sap 300.0 g
  • water 0.7 dl
  • kikkererwten uit blik, afgespoeld 100.0 g
  • citroensap 8.0 g

Opmaak

  • koriander tak 10.0 g
  • Gezouten citroenschil 10.0 g

De oorsprong van de harira soep ligt in Marokko. Er zijn vele variaties van deze soep te vinden in Marokko en Algerije. De soep wordt traditioneel tijdens de ramadan bij het verbreken van het vasten gegeten.

...

Bereiding

  1. Soep

    Verwarm de olie. Smoor de ui samen met de bleekselderij, wortel, knoflook, gember, ras el hanout, chili flakes en de kurkuma.Voeg de tomatenpuree, linzen, tomatencoulis en het water toe.Breng het geheel aan de kook en voeg groentebouillon toe.Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de linzen gaar zijn.Voeg de kikkererwten toe en breng op smaak met het citroensap.
  2. Opmaak

    Schep de soep in de borden en garneer met gehakte koriander en fijngesneden gezouten citroenschil.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu