Menu
Punten

Ingrediënten

+

Rijst

Saus

  • rode ui, fijngesneden 1.0 st
  • zonnebloemolie 10.0 g
  • limoensap 10.0 g
  • water 1.0 dl
  • kokosmelk 0.5 dl
  • Thaise baslicum 5.0 tak
  • koriander tak 5.0 tak
  • tomatenconcassee 300.0 g

Garnalen

  • grote garnalen 60.0 stuks
  • Chili flakes
  • olie
  • limoen 1.0 st

Op iedere menukaart bevinden zich de best sellers. Wij hebben een top 10 samengesteld van de beste hardlopers. Dit is typisch een gerecht dat niet op de menukaart mag ontbreken. 

...

Bereiding

  1. Rijst

    • Verhit de olijfolie en voeg de gesneden ui toe.
    • Voeg de gewassen basmatirijst toe.
    • Breng een liter water aan de kook en voeg de liquid concentrate, saffraan en de curry toe.
    • Voeg de kokende bouillon aan de rijst toe en roer het geheel goed om.
    • Kook de rijst in de oven op 175°C gedurende 18 minuten onder een deksel gaar.
  2. Saus

    • Stoof de rode ui in de zonnebloemolie en voeg het limoensap toe.
    • Voeg vervolgens het water, geconcentreerde kip, kokosmelk en de kerriesaus toe.
    • Breng het geheel aan de kook en pluk de kruiden.
    • Snijd de kruiden grof en voeg ze op het laatste moment samen met de tomaat toe.
  3. Garnalen

    • Kruid de garnalen met wat chili en bak ze kort in wat olie.
  4. Opmaak

    • Schep de rijst in beboterde vormpjes en los de vormpjes op de borden.
    • Verdeel de garnalen, schep de saus erover en maak af met wat geraspte limoen.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu