Menu
Punten

Ingrediënten

+

Rijst

Saus

Griet

  • grietfilet 1.0 kg
  • bugles 1.0 zak
  • zout en peper
  • geklaarde boter

Opmaak

  • pata negra 50.0 g
  • Popcorn, gezouten 10.0 g
  • Popcorn leaves 1.0 bakje

‘riso venere’ oftewel venus rijst is afkomstig uit Italie. De zwarte ongepolijste rijst is van nature zwart en dus niet gekleurd met inktvisinkt.

...

Bereiding

  1. Rijst

    Bereid een halve liter kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de sjalot zonder te kleuren. Voeg de knoflook en de rijst toe en bak deze glazig. Voeg de kippenbouillon toe en roer het geheel goed door tot het aan de kook komt. Doe een deksel op de pan en zet deze in een voorverwarmde oven van 185°C gedurende 20 minuten. Haal de rijst uit de oven en controleer of deze ‘gaar’ is.
  2. Saus

    Maak de verse mais schoon en zet deze samen met de melk op.Kook de mais rustig gaar in de melk en pureer deze in de blender.Passeer het geheel en meet 3,5 dl af, voeg de soeppoeder toe en kook het geheel 4 minuten.Voeg een klontje boter toe en passeer de maïssoep.Giet de soep in een siphon en zet deze onder druk met twee patronen.
  3. Griet

    Portioneer de grietfilet en maal de bugles fijn in een keukenmachine.Kruid de griet met zout en peper en paneer deze met de fijngemalen bugles. Bak de gepaneerde griet goudbruin in de geklaarde boter.
  4. Opmaak

    Verdeel de rijst in ringen over de borden en leg de griet erop.Spuit er wat saus bij en maak het geheel af met de crumble van de pata negra, bugleskruim en popcorn leaves.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu