Menu
Punten

Ingrediënten

+

Zoete aardappel

  • zoete aardappels 500.0 g

Bietjes

  • ciogga bietjes
  • gele biet
  • rode bietjes
  • sinaasappelsap
  • boter
  • zout en peper

Griet

  • grietfilet 800.0 g
  • geklaarde boter
  • zout en peper

Bietenjus

Opmaak

  • crazy pea-cress 1.0 bakje
  • zuring 20.0 blaadjes
  • doperwten 100.0 g

Door de aardappels te poffen behouden ze niet alleen de mooie structuur maar ook hun intense zoete smaak. In dit recept pureren wij de aardappels maar ze kunnen ook perfect gehalveerd geserveerd worden.

...

Bereiding

  1. Zoete aardappel

    Was de zoete aardappels en prik ze in.Pof de zoete aardappels op ca 200 ºC gedurende ca. 60 minuten op een rooster in de oven. Pel de zoete aardappels en pureer ze.
  2. Bietjes

    Was de bietjes en schil ze.Trek de bietjes per soort vacuüm met wat sinaasappelsap, boter en zout en peper.Kook de bietjes naar gelang de grootte ca. 60 minuten op 100 ºC stoom in de combi steamer.Haal de bietjes uit het vacuüm, halveer ze en stoof ze nog even op in het kookvocht.
  3. Griet

    Kruid de grietfilet met zout en peper en bak deze in de geklaarde boter.
  4. Bietenjus

    Breng de bietensap aan de kook en bind deze licht met de maïzena.Breng op smaak met de visbouillon en monteer met wat olijfolie.
  5. Opmaak

    Leg de griet op het bord en spuit de aardappelpuree erbij.Verdeel de bietjes samen met doperwten. Schep de saus erbij en garneer met de zuring en de crazy pea.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu