Menu
Punten

Ingrediënten

+

Frites

  • zoete aardappels 1.0 kg
  • aardappelen (Agria) 1.0 kg

Polenta frites

  • polenta 250.0 g
  • water 1000.0 ml
  • boter 75.0 g
  • geitenkaas, zacht 75.0 g
  • Parmezaanse kaas 150.0 g
  • grove mosterd 20.0 g
  • zout en peper

Garnituur

  • rozemarijn 3.0 tak
  • Parmezaanse kaas

Opmaak


Crunchy zoete aardappel en polenta frietjes met Parmezaan en rozemarijn.

...

Bereiding

  1. Frites

    Snijd de Agria en zoete aardappel in gelijke grootte frieten.Bak ze voor op 140°C en vervolgens goudbruin afbakken op bij 180°C.
  2. Polenta frites

    Breng water aan de kook en voeg het maisgries toe en roer goed.Kook het geheel voor tenminste 5 minuten goed door.Voeg de boter, geitenkaas, Parmezaanse kaas en de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de polenta in een ondiepe bak en laat het geheel afkoelen.Snijd vervolgens de koude en stevige polenta in frietjes.Bestuif de polenta frites licht met wat maisgries en afbakken op 180°C.

  3. Garnituur

    Frituur de rozemarijn kort en rasp de Parmezaanse kaas.

  4. Opmaak

    Serveer de frites in een frietzak met mayonaise, rozemarijn en geraspte Parmezaanse kaas.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu