Menu
Punten

Ingrediënten

+

Garnituur

  • soft shell crab 5.0 st
  • bloem, eiwit & panko
  • stoombroodje 10.0 st
  • komkommer, mini 2.0 stuks
  • radijs 5.0 st

Cocktailsaus

Opmaak

  • slabladeren 10.0 n/a
  • koriander, verse takjes 10.0 st
  • rode basilicum 1.0 bosje
  • waterkers 10.0 takjes

“Soft shell crab” of beter bekend als “blue crab” zijn krabben die met “huid en haar” gegeten kunnen worden als zij zich verschalen. Dit proces heet ‘molting” en herhaalt zich elke keer als de krab uit zijn pantser is gegroeid.

...

Bereiding

  1. Garnituur

    • Paneer de krabbetjes met bloem, haal ze door het eiwit en vervolgens door de panko.
    • Stoom de broodjes en frituur de krabbetjes krokant.
    • Snijd de mini komkommers en de radijsjes in dunne plakken.
  2. Cocktailsaus

    • Meng de paprikapuree samen met de sherry, vieux en de cayennepeper.
    • Vermeng vervolgens met de ketchup en de mayonaise.
    • Breng eventueel op smaak met citroensap.
  3. Opmaak

    • Halveer de broodjes en de krokante krabbetjes.
    • Beleg ze met de sla, krokante krab, minikomkommer en radijs.
    • Maak de broodjes af met de cocktailsaus en de kruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu