Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bunbroodjes

  • Gemarineerde kippendijen saté (ca. 100 gr per stuk) 10.0 stuks
  • bunbroodjes 10.0 stuks
  • water 4.0 dl

Garnituur

  • tauge 100.0 g
  • radijs 10.0 st
  • lente-uitjes 10.0 st

Opmaak


De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sausen in Nederland.

...

Bereiding

  1. Bunbroodjes

    Bak of grill de saté.
    Stoom de bunbroodjes ca. 6 minuten in de oven.
    Doe de satésaus en het water in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
  2. Garnituur

    Maak de taugé schoon, snijd de radijs in plakjes en de lente ui in reepjes.
  3. Opmaak

    Haal eventueel het vlees van de prikker.
    Verdeel de saté over de broodjes en beleg ze met de taugé, lente ui, en radijs.
    Schep wat vinaigrette over de salade.
    Garneer met wat koriander en de sesamzaadjes.
    Serveer ze met de satésaus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu