Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kool

  • spitskool 2.0 st
  • zonnebloemolie 30.0 g
  • zout en peper

Tempura

  • beukenzwammetjes 2.0 stuks
  • tempurameel 200.0 g
  • ijswater 320.0 g
  • spinazie poeder 5.0 g

Saus

  • Knorr Professional Garde d'Or Hollandaise Saus 1L 3.0 dl
  • zwarte knoflook puree 50.0 g

Daslook

  • daslook 200.0 g
  • boter 15.0 g

Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Kool

    • Halveer de savooien kolen in de lengte met een mes.
    • Meng de olie met de curry en verdeel deze over de kolen.
    • Kruid ze met wat zout en peper en leg ze op de snijkant op vetvrijpapier op de bakplaat.
    • Rooster ze gedurende ca. 30 minuten op 170ºC en zet de ven van de oven laag.
    • Haal de geroosterde kool uit de oven en snijd ze in parten.
  2. Tempura

    • Scheur de beukenzwammetjes in twintig porties.
    • Meng het tempurameel met het ijswater.
    • Haal de beukenzwammetjes door het beslag en frituur ze kort.
    • Haal de tempura uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus en voeg de zwarte knoflook toe.
    • Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.
    • Zet de siphon onder druk met een patroon.
  4. Daslook

    Stoof de daslook kort in de boter en breng op smaak met zout en peper.
  5. Opmaak

    • Verdeel de daslook en daarop de gesneden kool en de tempura over de borden.
    • Maak het geheel af met de zwarte knoflook Hollandaise en bestuif de tempura met wat boerenkoolpoeder.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu