Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

Dukkah

  • hazelnoten 125.0 g
  • pistachepitten 75.0 g
  • sesamzaad 8.0 g
  • komijnzaadjes 25.0 g
  • Korianderzaad 25.0 g
  • venkelzaadjes 25.0 g
  • zwarte peperkorrels 5.0 g
  • Chili flakes 5.0 g
  • gerookte paprikapoeder 5.0 g
  • nootmuskaat 5.0 g
  • zout 5.0 g
  • limoen zestes 5.0 g

Een klassieke “velouté au chou-fleur” oftewel een ‘Potage Dubarry”.Vernoemd naar Gravin du Barry en gecreëerd door Chef cuisinier Louis Signot.Wij verrijken de soep met een door Fransen geïmporteerde specerijen mix uit India en maken hem af met een krokante crunch van noten en specerijen die zijn oorsprong in Egypte vond.

...

Bereiding

  1. Soep

    • Maak de bloemkool schoon en rooster de roosjes in de oven.
    • Breng het water aan de kook en voeg alle ingrediënten toe.(houd wat geroosterde bloemkool achter als garnituur).
    • Breng de soep opnieuw aan de kook en draai het vuur lager.
    • Kook de soep voor tenminste 10 minuten.
    • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
  2. Dukkah

    • Rooster alle ingrediënten afzonderlijk van elkaar en laat de specerijen afkoelen.
    • Draai de hazelnoten, pistachepitten en de uitjes grof in een keukenmachine.
    • Vijzel geroosterde specerijen samen met het zout en de limoenzest fijn.
  3. Opmaak

    • Schep de bloemkoolsoep in de kommen engarneer met de dukkah.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu