Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bieten

Basilicum saus

  • sushirijstazijn 50.0 g
  • eiwit, gepasteuriseerd 30.0 g
  • basilicum olie 175.0 g

Olijven crumble

  • boter 50.0 g
  • bloem 50.0 g
  • suiker 50.0 g
  • zwarte olijven poeder 50.0 g

Gelei

  • bietensap 5.0 dl
  • agar agar 8.0 g

Maltaise saus

Garnituur

  • bloedsinaasappels 2.0 st

Opmaak

  • cress, diverse soorten 1.0 st
  • rode biet poeder 2.0 g

Future menu’s: praktisch en inspirerend, efficiënt en uitdagend.

...

Bereiding

  1. Bieten

    • Rooster de gele bieten met schil in de oven op 200°C voor ca. 2 uur.
    • Haal de bieten uit de oven laat ze even rusten, pel ze en snijd ze in stukken.
    • Marineer de bieten in wat basilicum vinaigrette.
  2. Basilicum saus

    Meng de azijn en het eiwit in de blender en voeg langzaam de olie toe.
    Draai het geheel tot een homogene saus.
  3. Olijven crumble

    • Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar.
    • Verdeel de deeg kruimels op de bakplaat en bak gedurende 30 minuten op 150°C.
  4. Gelei

    • Verwarm het bietensap samen met de agar agar.
    • Laat het geheel kort koken zodat de agar agar oplost.
    • Stort deze massa nu op platte gastronorm plaatjes en zet deze in de koeling. 
    • Steek met een grote ronde steker uit.
  5. Maltaise saus

    • Reduceer het bloedsinaasappelsap tot de 1/3.
    • Voeg de Hollandaisesaus toe en verwarm het geheel.
    • Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.
    • Zet de siphon onder druk met twee patronen.
  6. Garnituur

    • Snijd de sinaasappels uit in mooie partjes.

  7. Opmaak

    • Verdeel de basilicumsaus over de borden en daarop de geroosterde bietjes.
    • Verdeel de sinaasappelpartjes, radijs en de Maltaise saus.
    • Leg daarop de bietengelei en bestrooi met olijven crumble.
    • Maak het gerecht af met de cress en wat poeder van rode biet.
    Tip: voeg wat plakjes zoet zure radijs toe voor extra textuur en smaak.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu