Menu
Punten

Ingrediënten

+

Groenten

  • bospeen 800.0 g
  • bietjes, gekookt 1.0 kg
  • olijfolie
  • zout en peper

Garnituur

  • bloedsinaasappels 4.0 st
  • radijs 10.0 st
  • jonge spinazie 100.0 g

Opmaak

  • granaatappelpitten 100.0 g
  • sumak 2.0 g
  • Hellmann's Dressing Classic 1L​ 3.0 dl

Het woord vinaigrette is afgeleid van het Franse woord vinaigre en betekent azijn. Een vinaigrette is een dressing, maar een dressing hoeft niet per definitie een vinaigrette te zijn. 

...

Bereiding

  1. Groenten

    • Schil de bospeen en snijd ze in gelijkmatige stukken.
    • Snijd de bieten in gelijkmatige stukkenMeng de groenten afzonderlijk van elkaar met tijm en olijfolie en kruid ze met zout en peper.
    • Rooster de groenten gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.
  2. Garnituur

    • Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit.
    • Maak de radijsjes schoon en snijd ze op de mandoline in plakjes.
    • Was de spinazie blaadjes en slinger ze droog in een slacentrifuge.
  3. Opmaak

    • Verdeel de geroosterde bieten en de wortel over de borden.
    • Verdeel hierover de sinaasappelpartjes en de gesneden radijs.
    • Maak de salade af met spinazie, granaatappel, dressing en wat sumak.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu