Menu
Punten

Ingrediënten

+

Step 1

Step 2

Step 3

  • bosui 3.0 st

Step 4

  • mosterdsla 20.0 g
  • krokante boekweit 10.0 g
  • gemengde eetbare bloemetjes 1.0 bakje

Aubergine uit de Josper gelakt met curry, krokante boekweit en een olie van kerrie 

...

Bereiding

  1. Step 1

    Verwarm de oven of BBQ voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in repen en meng deze met 70 ml olijfolie en de knoflookpuree. Rooster deze in de oven of BBQ tot deze goudbruin en zacht zijn (ca.20 min). Meng 50 ml olijfolie met de currypuree en de miso en smeer dit met een kwastje over de aubergine. Plaats ze nog 3 minuten terug totdat de lak een beetje begint te karamelliseren. 
  2. Step 2

    Meng de olijfolie met de kerriepuree en giet dit door een koffiefilter zodat er een mooie heldere gele olie overblijft. 
  3. Step 3

    Snijd de bosui in ringen 
  4. Step 4

    Verdeel de auberginereepjes over de borden. Garneer de aubergine af met de gepofte boekweit, de Japanse mosterdsla, de bosuiringetjes en eetbare bloemen. Besprenkel daarna ruim met de kerrieolie. 
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu