Menu
Punten

Ingrediënten

+

Step 1

Step 2

  • gepaneerde speklappen 1.0 kg
  • geklaarde boter

Step 3

Step 4


Denk in je maaltijdplanning alvast na over mogelijkheden voor restverwerking. Staan er op maandag bietjes op het menu? Maak dan op dinsdag deze kleurrijke bietenstamppot. Op die manier vraagt duurzaam koken geen extra tijdsinvestering, maar levert het juist tijd op.

...

Bereiding

  1. Step 1

    Meng de vloeibare boter samen met de geconcentreerde bouillon door het koude water.Voeg al roerend de pureepoeder toe en meng het geheel kort.Laat de puree tenminste 5 minuten opstijven.Schaaf de bieten en meng ze door de aardappelpuree.Regenereer de stamppot in de oven.
  2. Step 2

    • Bak de gepaneerde speklapjes in de margarine.
  3. Step 3

    • Stoof de sjalotjes samen met de tijm in de olijfolie.
    • Voeg het water toe en breng het water aan de kook.
    • Roer de jus poeder erdoor en kook de jus nog 4 minuten rustig door.
  4. Step 4

    Verdeel de stamppot samen met de gebakken speklapjes over de borden. Serveer de stamppot met de sjalottenjus, veldsla en krokante uitjes.
  5. Step 5

    • Maak je eigen paneermeel door oud brood te drogen in de oven of warmkast en het daarna fijn te malen.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu