Menu
Punten

Ingrediënten

+

Makreel

Tartelet

  • roomboterkorstdeeg 10.0 plakken
  • eidooier 1.0 st
  • sesamzaad 4.0 g

Garnituur

  • venkel 0.5 st
  • tomaat, gebakken 5.0 stuks
  • bronzen venkel 6.0 tak
  • doperwten 250.0 g
  • sjalotjes, fijngesneden 10.0 g

Opmaak

  • zoetzure rode uien 150.0 g
  • Oost-Indische kers blaadjes 10.0 st

Door de makreel in de vinaigrette te marineren ontstaat er een garing door de zuren van de citrus. De zoet zure sjalotjes en de venkel zorgen voor knapperigheid en contrast.

...

Bereiding

  1. Makreel

    Maak de makreel filets schoon en snijd ze langs de graatjes door.
    Kruid ze met peper en marineer ze in 1,5 dl citrusvinaigrette gedurende ca 20 minuten.
  2. Tartelet

    Steek de korstdeegplakjes met een ronde steker uit.
    Prik ze in met een vork, en bestrijk ze vervolgens met wat eigeel
    Bestrooi ze met wat sesamzaadjes en bak ze gedurende ca. 15 minuten op 185°C.
  3. Garnituur

    Snijd de venkel dun op de snijmachine en zet deze op ijswater.
    Hak de gebakken tomaat fijn en pluk de bronzen venkel.
    Blancheer de doperwten.
    Verwarm de sjalotpuree en voeg de doperwten toe.
    Voeg de rest van de citrusvinaigrette toe en breng op smaak met wat peper.
  4. Opmaak

    Smeer de gehakte tomaat op de tartelettes en verdeel hierop de gemarineerde makreel.
    Maak de tartelettes af met de venkel, zoetzure sjalotjes, doperwtjes, bronzen venkel en de Oost Indische kers.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu