Menu
Punten

Ingrediënten

+

Gehaktspiesjes:

Opmaak:

  • atjar 500.0 g
  • Kroepoek 80.0 g

De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sausen in Nederland.

...

Bereiding

  1. Gehaktspiesjes:

    • Week de bami mix met 30 gram heet water en laat het geheel zacht worden.
    • Maak het gehakt aan met de bami mix, ei, paneermeel, ketjap, sambal en de knoflook.
    • Rol van het gehakt 60 mooie gehaktballetjes en rijg ze per drie aan de satéprikkers.
    • Bak de gehaktspiesjes rondom in wat boter.
    • Lak ze eventueel met wat zoete chilisaus en gaar ze verder in de oven.
    • Doe de satésaus en het water in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
    • Bestrooi de gehakt spiesjes met wat sesamzaadjes.
  2. Opmaak:

    • Leg de gehaktspiesjes op de borden samen met de atjar.
    • Serveer met de satésaus en de kroepoek.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu