Menu
Punten

Ingrediënten

+

wontons

  • sjalotjes 60.0 g
  • sinaasappelschil 10.0 g
  • kippengehakt 750.0 g
  • sesamolie 15.0 g
  • rijstwijn 60.0 g
  • zout en peper
  • wontonvelletjes 50.0 st
  • eidooier 1.0 st

Opmaak

  • limoen 1.0 st
  • zoete chili saus 150.0 g

Wonton is een Chinees deegwaar. De vulling kan varieren van varkensgehakt tot grof gehakte grote garnalen. Stoom ze of bak ze krokant in de olie.

...

Bereiding

  1. wontons

    Snijd de sjalotjes en de sinaasappel schil fijn.
    Maak het gehakt aan met de gember, sjalotjes, sinaasappel, sambal, sesamolie,
    rijstwijn, zout en peper.
    Bestrijk de randen van de wontonvelletjes met wat eigeel.
    Verdeel op elk plakje wat van het gekruide gehakt.
    Vouw de plakjes dicht zodat er driehoekjes ontstaan en druk ze voorzichtig aan.
    Smeer de punten iets in met water, vouw deze naar elkaar toe en druk ze voorzichtig aan.
    Verhit de olie en frituur de wontons krokant.
  2. Opmaak

    Serveer de wontons met de chilli dipping saus en wat limoenpartjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu