Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • aa asperges 22.22 st
  • olijfolie met citroen 25.0 g
  • zout 3.0 g
  • suiker 5.0 g

Glace

Hollandaise

  • Knorr Professional Garde d'Or Hollandaise Saus 1L 2.5 dl
  • kruidenedik 15.0 g

Opmaak

  • Krokante kippenhuid 50.0 g
  • gemengde eetbare bloemetjes 1.0 bakje
  • bieslook olie 0.5 dl
  • hazelnoten, geroosterde/gehakte 100.0 g

In dit gerecht combineren we oude combinaties en nieuwe en technieken met elkaar. Zo onstaan er er weer nieuwe klassiekers.

...

Bereiding

  1. Asperges

    Schil de asperges en doe ze in een passende vacuümzak.Voeg de olijfolie, suiker en het zout toe en trek het geheel vacuüm. Kook de asperges op 92˚C ca. 18 a 20 minuten in de combi steamer. Haal de asperges uit het vacuüm en portioneer ze. Brand de asperges met behulp van een brander af.
  2. Glace

    Reduceer de demi glace rustig tot 1/5 in.
  3. Hollandaise

    Verwarm de Hollandaise saus en voeg wat kruidenedik toe en giet het geheel in een siphon.Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  4. Opmaak

    Verdeel de gebrande asperges over de borden. Maak ze af met de Hollandaise, hazelnootkruim, gevogelte glace, bieslookolie, bloemetjes en de krokante kippenhuid.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu