Menu
Punten

Ingrediënten

+

Puree

Saus

Sliptong

  • vloeibare boter 100.0 g
  • sliptongfilets 1.5 kg
  • zout en peper

Sliptong noemde men tot voorkort slibtong omdat deze zich in het slib zou verschuilen. Later is men sliptong gaan schrijven, dit omdat de sliptong zo klein is dat hij door de mazen van de netten slipt.

...

Bereiding

  1. Puree

    Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze gaar in 20 minuten.Giet de aardappels af, stamp fijn met de roomkaas, en meng hier de gestoofde prei door. Breng op smaak met peper puree, tuinkruiden en de nootmuskaat.
  2. Saus

    Breng het water aan de kook en voeg de visfond toe, laat 2 min. zachtjes koken.Voeg de mosterd soorten en de vloeibare boter toe, breng het geheel aan de kook en laat 5 min. zachtjes trekken.Bind de saus af met maizena, die is aangemaakt met water.
  3. Sliptong

    Bestrooi de sliptongfilets met zout en peper en bak deze bruin in de vloeibare boter.
  4. Opmaak

    Leg de warme preipuree op de borden, leg de gebakken sliptongfilets er tegen aan, en napeer de tong met een beetje mosterdsaus.Serveer de rest van de saus apart.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu