Menu
Punten

Ingrediënten

+

Ossenhaas

  • ossenhaas 850.0 g
  • zout en peper
  • geklaarde boter
  • madera 1.0 dl
  • truffeltapenade
  • sjalotjes, fijngesneden 10.0 g

Tempura


Voor een perfecte tempura moet je snel werken, ijskoud beslag geeft het beste resultaat.

...

Bereiding

  1. Ossenhaas

    Kruid de ossenhaas met zout en peper en bak deze mooi rosé in de geklaarde boter. Ontvet de pan, deglaceer hem met de Madeira en voeg de sjalot en de kalfsfond toe. Laat het geheel iets inkoken en doe dan de truffeltapenade erbij.
  2. Tempura

    Pel de uien, snijd ze in plakken en voeg de binnenste ringen toe aan de jus. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Meng het tempurameel met het ijswater.
    Haal de grote uienringen door het tempurabeslag, frituur ze kort en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Maak de paksoi schoon en blancheer deze kort in water met wat zout.
  3. Opmaak

    Snijd de ossenhaas in mooie plakken.
    Verdeel de puree over de borden en leg de ossenhaas en de paksoi erop.
    Schep de jus erover en maak het geheel af met de uientempura.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu