Menu
Punten

Ingrediënten

+

Gado gado

  • eieren 10.0 st
  • water 4.0 dl
  • sperzieboontjes 400.0 g
  • winterwortel 1.0 st
  • komkommer 1.0 st
  • tauge 150.0 g
  • geroosterde ongezouten pinda's 100.0 g

Opmaak

  • Conimex kroepoek sweet chili retail 100.0 g

De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sausen in Nederland.

...

Bereiding

  1. Gado gado

    Kook de rijst met wat zout.
    Kook de eieren gaar, pel ze en halveer ze.
    Doe de satésaus en het water in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
    Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in stukjes.
    Schil de winterwortel en snijd deze samen met de komkommer in reepjes.
    Blancheer de sperzieboontjes en de wortel afhankelijk van elkaar beetgaar.
    Maak de taugé schoon en hak de pinda’s.
  2. Opmaak

    Schep de rijst in kommen en verdeel daarop de groenten en de gehalveerde eieren.
    Schep de satésaus erover en bestrooi het geheel rijkelijk met pinda’s en de kroepoek.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu