Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • kreeften 3.0 st
  • langoustines 15.0 stuks
  • peper
  • olijfolie
  • jumbomosselen 400.0 g
  • Venusschelpen 400.0 g
  • scheermessen 30.0 stuks
  • sjalotjes, fijngesneden 10.0 g
  • witte wijn 0.5 dl
  • citroen 3.0 st

Saus

Opmaak

  • wilde kruiden 35.0 g

“Fruits de mer” nu eens niet op ijs, maar lauw geserveerd. Omdat het zoveel meer smaak heeft.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    Kook de kreeften in water met wat zout.
    Halveer de langoustines, maak ze schoon kruid ze met wat peper en bak ze kort in wat olijfolie.
    Was de mosselen, venusschelpen en de scheermessen goed.
    Zet ze afzonderlijk van elkaar aan in olijfolie met sjalot puree en blus af met wat witte wijn.
    Maak de kreeften schoon en snijd de citroenen in partjes.
  2. Saus

    Meng de paprikapuree samen met de sherry, vieux en de cayennepeper.Vermeng vervolgens met de ketchup en de mayonaise.Breng eventueel op smaak met citroensap.
  3. Opmaak

    Presenteer de zeevruchten op een groot bord met de cocktailsaus.
    Garneer met wat wilde kruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu