Menu
Punten

Ingrediënten

+

Flammkuchen

  • Witte ui 2.0 st
  • geklaarde boter
  • roomkaas 350.0 g
  • Parmezaanse kaas 100.0 g
  • flammkuchen, gusto palatino, petit oval (26x18 cm) 10.0 st
  • honingtomaatjes 500.0 g

Opmaak

  • basil cress 1.0 bakje
  • scarlet cress 1.0 bakje

Het garnituur op de flammkuchen mag nooit te grof zijn omdat de bereiding altijd kort is. Daardoor zou je garnituur niet gaar of warm worden.

...

Bereiding

  1. Flammkuchen

    Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.Zet ze de uienringen aan in watboter en kruid ze met zout en peper.Blus het geheel af met de balsamico vinaigrette en stoof ze gedurende ca. 20 minuten.Roer de roomkaas even door tot deze lekker smeuïg is en voeg de Parmezaan toe.Smeer met behulp van een klein paletmes het roomkaasmengsel gelijkmatig op de flammkuchen.Zorg dat je de rand tot 1 cm niet insmeert met de roomkaas.Snijd de tomaatjes en verdeel ze samen met de uien op de roomkaas.Kruid het geheel met wat peper.
  2. Opmaak

    Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 285°C zonder stoom.Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant.Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de cress soorten.Serveer direct
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu