Menu
Punten

Ingrediënten

+

Fazant

  • fazant, filet 10.0 st
  • zout en peper
  • olijfolie
  • geklaarde boter
  • sjalotjes, fijngesneden 10.0 g
  • madera 1.0 dl
  • truffeltapenade 35.0 g

Witlof

  • witlofstronkjes 30.0 st

Zo simpel maar een fantastische bereiding voor fazant.

...

Bereiding

  1. Fazant

    Maak de fazantenfilets schoon en kruid ze met zout en peper. Trek ze los van elkaar vacuüm met een klein beetje olijfolie. Gaar ze gedurende 30 minuten op 68 ºC in de combisteamer.
    Haal de fazantenfilets uit het vacuüm en bak ze om en om in de boter. Ontvet de pan en voeg de sjalot toe. Deglaceer de pan met de Madeira en voeg de kalfsjus toe. Laat het geheel iets inkoken en doe dan de truffeltapenade erbij.

  2. Witlof

    Maak ondertussen de witlof schoon en haal de blaadjes los. Bak de witlofblaadjes in watboter en kruid ze met zout en peper.

  3. Opmaak

    Snijd de fazantenfilets overdwars in dunne plakken. Leg de witlofblaadjes en de gesneden fazantenfilets dakpansgewijs op de borden. Maak het geheel af met de jus met truffeltapenade
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu