Menu
Punten

Ingrediënten

+

Eend

  • eendenborst 5.0 st
  • zout en peper
  • geklaarde boter 30.0 g

Pastinaak

  • Pastinaak 700.0 g
  • olie
  • zout en peper

Sjalot

  • banaansjalot 5.0 st
  • roomboter
  • zout en peper

Pepersaus

  • cointreau 50.0 g
  • sinaasappel marmelade 40.0 g
  • Knorr Professional Garde d’Or Bruine Pepersaus 1L 2.5 dl

Aardappelmousseline

Opmaak

  • syrha leaves 20.0 stuks
  • waterkers 1.0 bos
  • Roomse kervel 1.0 st

Een goede saus kan op verschillende manieren gemaakt worden.

Wij serveren drie recepten van dit gerecht elk met een andere basis.

 

...

Bereiding

  1. Eend

    Maak de eendenborsten schoon en kruid ze met zout en peper.

    Bak ze mooi rosé in de geklaarde boter, laat ze rusten en snijd ze.

  2. Pastinaak

    Schil de pastinaken, halveer ze, smeer ze in met olie en kruid ze met zout en peper.

    Rooster de pastinaken in de oven ca. 15 minuten op 175°C.

  3. Sjalot

    Verpak de sjalotten in aluminiumfolie en pof ze in de oven ca. 35 minuten op 175°C.

    Pel en halveer de sjalotten, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter.

  4. Pepersaus

    Verwarm de Cointreau en laat de alcohol verdampen.

    Voeg de marmelade en de peperpuree toe.

    Voeg de bruine pepersaus toe en breng het geheel aan de kook.

    Kook de saus nog even rustig door.

  5. Aardappelmousseline

    Breng de melk met de boter aan de kook.

    Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  6. Opmaak

    Verdeel de eendenborst samen met de aardappelmousseline en de groenten over de borden.

    Schep de saus over de eendenborst en maak het geheel af met de waterkers, kervel en de syrha leaves.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu