Menu
Punten

Ingrediënten

+

Step 1

  • ciogga bietjes 150.0 g
  • suiker 40.0 g
  • water 40.0 g
  • witte wijnazijn 40.0 ml

Step 2

Step 3

  • karnemelk 1.0 dl
  • rode bietensap 1.0 dl
  • ponzu 30.0 g
  • zout en peper

Step 5

  • Shiso purper bladeren 3.0 st
  • Vene cress
  • Dry aged rode biet 500.0 g

Dry aged bietenplakjes met een compote van braam en zwarte knoflook, saus van biet en karnemelk met zoet-zure choggiabietjes 

...

Bereiding

  1. Step 1

    Schil de bietjes en snijd deze in dunne plakjes. Steek ze uit met een stekertje van 1 à 2 cm. Breng de suiker met het water en de azijn aan de kook en giet dit kokend over de rondjes biet. Laat het geheel minimaal 1 nachtje staan. 
  2. Step 2

    Snijd de zwarte knoflook in hele fijne blokjes. Halveer de bramen als ze erg groot zijn. Verwarm de bramen met de zwarte knoflook, groentebouillon, water, suiker naar smaak en de rode wijnazijn in een pannetje met een deksel. Laat het geheel sudderen tot de bramen zacht zijn en de saus een beetje begint in te dikken. Laat het geheel afkoelen. 
  3. Step 3

    Blender de karnemelk met het bietensap, de witte ponzu, peper en zout tot een gladde roze saus en bind het geheel licht af met een beetje Xantana. 
  4. Step 5

    Snijd de shiso bladeren in dunne reepjes en pluk de blaadjes van de vene cress. Snijd de dry aged biet in plakjes en vouw hiervan een roosjes door ze dakpansgewijs over elkaar te leggen en dan op te rollen. 
  5. Step 5

    Plaats het roosje van de rode biet in een diep bordje. Schep hierop en ernaast de bramencompote en leg de rondjes van de zoetzure bietjes erop. Spuit met een spuitflesje lekker ruim de karnemelksaus er omheen en garneer af met de reepjes shiso en de vene cressblaadjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu