Menu
Punten

Ingrediënten

+

Couscous

Kreeft

  • kreeften 10.0 st

Artisjokken

  • artisjokken 10.0 st
  • citroen 1.0 st
  • knoflook
  • zout en peper

Tomaten

  • tomaten, gedroogd 100.0 g
  • venkelzaadjes

Olijven

  • taggiasche olijven 100.0 g

Saus

  • ananas 150.0 g
  • kookroom 50.0 g
  • kerrie 10.0 g
  • zout en peper

Dit gerecht bevat alle onderdelen van het mediterrane dieet: koolhydraten, eiwitten, groente en zeer weinig vet. Omdat het fris en licht is, is het ideaal voor warme en zonnige dagen.

...

Bereiding

  1. Couscous

    • Rooster de couscous in een pan en voeg de hete visbouillon water/geconcentreerd bouillon vis toe.
    • Zet het vuur uit en dek de pan af.
    • Voeg na 5 minuten de extra vergine olijfolie toe en roer de couscous een paar keer door met een vork.
  2. Kreeft

    • Gaar de kreeften 6 minuten in een stoomoven.
    • Leg ze in water en ijs.
    • Maak ze schoon en probeer het vlees heel te houden.
  3. Artisjokken

    • Maak de artisjokken schoon en leg ze in water met citroen schijfjes.
    • Giet de artisjokken vervolgens af en verwijder de citroen.
    • Gaar ze 5 minuten in een stoomoven en leg ze in water en ijs.
    • Roerbak de artisjokken met knoflook, olijfolie, peper en zout.
  4. Tomaten

    • Leg de tomaten een paar dagen van tevoren in extra vergine olijfolie en venkelzaad.
    • Snijd ze daarna in reepjes.
  5. Olijven

    Ontpit de olijven en snijd ze in achten.
  6. Saus

    • Snijd voor de ananaskerriesaus de ananas in blokjes van 5 millimeter.
    • Breng de room op smaak met de kerrie en laat deze tenminste 30 minuten infuseren.
    • Voeg daarna de ananas, peper en zout toe.a
  7. Opmaak

    • Grill de kreeft.
    • Plaats de couscous met de groente op een rond bord en leg de kreeft er op.
    • Maak het gerecht af met de saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu