Menu
Punten

Ingrediënten

+

Beurre blanc

  • witte wijn 2.5 dl
  • natuur azijn 0.75 dl
  • witte peperkorrels 3.0 st
  • sjalot 1.0 st
  • room 5.0 dl
  • Knorr Professional Bouillon Groenten 0,8 kg 5.0 g
  • witte miso 2.0 g
  • Amsoi olie 100.0 g

Kaascreme

  • Olde Remeker kaas 100.0 g
  • room 75.0 g
  • zonnebloemolie 75.0 g

Uien

  • cevenne ui 5.0 st
  • boter
  • zout en peper
  • amsoi 1.0 blad

opmaak

  • spekreepjes, gebakken 350.0 g

Voor dit gerecht lieten wij ons inspireren door Chef Merijn van Berlo van restaurant Choux in Amsterdam.

...

Bereiding

  1. Beurre blanc

    • Breng de witte wijn samen met de azijn, gekneusde peper
    • korrels en de sjalotjes aan de kook.
    • Reduceer tot ca. 1 dl in.
    • Breng de room aan de kook en reduceer deze tot de helft in en voeg deze aan de witte wijn reductie toe.
    • Breng op smaak met de geconcentreerde groente bouillon, miso en mierikswortel.
    • Maak de beurre blanc op het laatste moment af met de amsoi olie.
  2. Kaascreme

    • Draai de kaas samen met de room op in de thermoblender op 80°C.
    • Voeg de olie langzaam toe.
  3. Uien

    • Verpak de uien in aluminiumfolie en ze in de oven gedurende ca.45 minuten op 175C. Laat ze afkoelen.
    • Pel en halveer de uien en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter. 
    • Kruid ze met zout en peper en haal de rokken los.
    • Snijd het amsoi blad in chiffonade.
  4. NObacon

    • Rook de gebakken spekreepjes  kort in een rookoven.
  5. opmaak

    • Verdeel de uien over de borden en spuit er wat van de kaas crème in.
    • Verdeel hierop de gerookte nobacon en de amsoi chiffonade
    • Giet de beurre blanc erbij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu