Menu
Punten

Ingrediënten

+

Drumsticks

  • water 1.5 l
  • kipdrumsticks 2.0 kg
  • zout en peper
  • geklaarde boter 50.0 g
  • sjalotjes, fijngesneden 200.0 g
  • grove mosterd 20.0 g
  • dijon mosterd 20.0 g
  • verse salie 10.0 g
  • vers laurierblad 1.0 g
  • venkelzaadjes 15.0 g
  • linzen 40.0 g
  • witte bonen 300.0 g
  • groene olijven 300.0 g
  • zilveruitjes 350.0 g
  • Enoki paddenstoelen 250.0 g
  • tomaten, gehalveerde 750.0 g

Dit recept is een mooi voorbeeld van een snelle Catalaanse stoofpot op onze manier.

...

Bereiding

  1. Drumsticks

    • Breng het water aan de kook en voeg de kippen bouillonpoeder toe.
    • Roer het geheel goed door en laat de bouillon even rustig doorkoken.
    • Kruid de drumsticks met zout en peper.
    • Bak de drumsticks  in een braadslede rondom bruin in de boter.
    • Haal de drumsticks uit de slede en bak hierin de sjalotjes met de knoflook zonder te kleuren.
    • Voeg de mosterd, salie, laurier en het venkelzaad toe.
    • Voeg de linzen, witte bonen, olijven, zilveruitjes en de paddenstoelen toe.
    • Giet de bouillon erop en meng het geheel goed.
    • Leg de drumsticks en de gehalveerde tomaten erop.
    • Dek de braadslede af met aluminiumfolie en gaar het geheel in de oven op 150°C in ca. 60 minuten.
  2. Weetje

    • Een portie bevat 250 g plantaardige ingrediënten.
    • Zoutgehalte in overeenstemming met de WHO-normen (5 g per dag).
    • Dit recept is rijk aan eiwitten.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu