Menu
Punten

Ingrediënten

+

Buikspek

  • buikspek 1.0 kg
  • steranijs 2.0 st
  • Hoy sin saus 60.0 g
  • gembersiroop 40.0 g
  • honing 20.0 g

Bami

  • bami 1.5 kg
  • water 2.0 dl
  • rode paprika 4.0 st
  • lente-uitjes 1.0 bos
  • paksoi 1.0 st
  • rode Chili peper 1.0 st
  • zonnebloemolie

Opmaak

  • Knorr Zoetzure Saus 2.25 L 1.0 l
  • koriander tak 10.0 tak

Deze recepten zijn speciaal ontwikkeld en geschreven voor traiteurs. Er is rekening gehouden met de vraag van de klant, bereiding en presentatie. Maar ze kunnen natuurlijk inspiratie zijn voor alle chefs.

...

Bereiding

  1. Buikspek

    • Snijd het zwoerd van het buikspek en kneus de steranijs. 
    • Meng de hoy sin saus samen met de gembersiroop, honing, soja, chilisaus en de steranijs. 
    • Doe alle ingrediënten in een kookzak en trek deze vacuüm. 
    • Gaar het spek in de combi steamer op 90ºC gedurende 2,5 uur. 
    • Koel het geheel snel terug. 
    • Snijd het spek in mooie plakken.
  2. Bami

    • Kook de mie noodles in water met wat zout gedurende 8 minuten. 
    • Breng 2 deciliter water aan de kook en giet dit op de bami mix. 
    • Snijd de paprika, lenteui, paksoi en de chilipeper en bak deze kort in wat olie. 
    • Giet de noodles af en spoel ze koud. Meng de geweekte bamimix door de mie. 
    • Meng er voorzichtig de kort gebakken groenten door. 
  3. Opmaak

    • Schenk de Knorr Zoetzure Saus in een kom/ saucière of geportioneerd in disposable bakjes. 
    • Schik het spek op de bami en zorg dat de bami goed zichtbaar blijft. 
    • Garneer met wat koriander. 
    • Presenteer het gerecht gekoeld in de toonbank met de zoetzure saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu