Menu
Punten

Ingrediënten

+

Zoet zuur

  • suiker, fijn 100.0 g
  • saffraandraadjes 6.0 st
  • sjalotten 30.0 st

Tomaten

  • mosterdsla 100.0 g
  • veldsla 100.0 g

Opmaak


De salade kan ook een uitstekende basis zijn voor een voorgerecht. Verrijk de salade dan eventueel met wat buffel mozzarella of schapenkaas.

...

Bereiding

  1. Zoet zuur

    • Kook de rijstazijn met de suiker en de saffraan.
    • Maak ondertussen de sjalotjes schoon en halveer ze overdwars.
    • Voeg de sjalotjes aan het zoetzuur toe en breng het geheel aan de kook.
    • Haal de pan van de hittebron en laat de sjalotjes in het zoetzuur afkoelen.
  2. Tomaten

    • Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukken.
    • Was de slasoorten en droog ze voorzichtig in de slacentrifuge.
  3. Opmaak

    • Verdeel de gesneden tomaat over de borden.
    • Leg de zongedroogde kerstomaatjes erbij.
    • Verdeel de slasoorten er speels over en maak de salade af met de balsamicovinaigrette.
    • Garneer het geheel met de limoencress.
    • Verrijk de salade eventueel met wat buffel mozzarella of schapenkaas.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu