Menu
Punten

Ingrediënten

+

Stroganoff:

  • magere riblappen van het rund 1.0 kg
  • zout en peper
  • geklaarde boter 40.0 g
  • water 5.0 dl
  • crème fraîche 5.0 dl
  • Wodka 20.0 g
  • champignons 150.0 g
  • oranje paprika 400.0 g
  • augurk 40.0 g

Garnituur:

  • zoete aardappels 600.0 g
  • zout en peper
  • Chili flakes 1.0 g
  • olijfolie

...

Bereiding

  1. Stroganoff:

    • Kruid de gesneden riblappen met zout en peper en bak het bruin in de olie.
    • Breng het water aan de kook en voeg het sauspoeder toe.
    • Voeg de crème fraîche en de wodka toe en breng de saus aan de kook.
    • Voeg het gebakken vlees toe en stoof het geheel met het deksel op de pan ± 2 uur tot het gaar is.
    • Maak de champignons schoon en snijd de paprika en de augurk.
    • Bak de champignons en de paprika en voeg deze samen met de augurk aan de stroganoff toe.
  2. Garnituur:

    • Was de zoete aardappels en snijd ze in gewenste vorm.
    • Kruid de aardappels met zout, peper, chilipeper en wat olijfolie.
    • Rooster de aardappels gedurende ca.16 minuten op 175 °C in de oven.
  3. Opmaak:

    • Verdeel de boeuff stroganoff samen met de zoete aardappels over de borden.
    • Garneer het geheel met wat gehakte peterselie.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu