Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bloemkool steak:

Bloemkool puree saus:

Dadelpuree:

  • sjalotjes, fijngesneden 25.0 g
  • dadels Medjoel zonder pit 100.0 g
  • Sherryazijn 25.0 g
  • PX sherry 12.0 g
  • water 12.0 g

Opmaak:

  • dukkah 150.0 g

...

Bereiding

  1. Bloemkool steak:

    • Snijd de bloemkool in plakken van ca 2 cm dik en doe ze in een passende vacuümzak.
    • Voeg de boter, citrus, zout en peper naar smaak toe en trek het geheel vacuüm.
    • Kook de bloemkool op 92˚C ca. 25 minuten in de combi steamer.
    • Haal de bloemkool uit het vacuüm en bak ze samen met de boter aan beide kanten bruin.
  2. Gedroogde bloemkool:

    • Snijd een aantal bloemkoolroosjes op de mandoline in dunne plakjes.
    • Droog de bloemkoolplakjes in een dehydrator op ca 60°C tot ze krokant zijn.
  3. Bloemkool puree saus:

    • Blancheer 400 gram van de overgebleven bloemkool en verwarm de kerriesaus.
    • Voeg de uitgelekte bloemkool aan de kerriesaus toe en pureer het geheel glad.
  4. Dadelpuree:

    • Fruit de sjalot en voeg de ontpitte dadels, sherry azijn, PX en het water toe.
    • Laat het mengsel 5 minuten zacht doorgaren. 
    • Breng eventueel op smaak met zout.
    • Meng samen tot een puree in een keukenmachine of blender en laat afkoelen.
  5. Opmaak:

    • Verdeel de bloemkool-kerriesaus en daarop de bloemkoolsteak.
    • Maak de bloemkool af met de dadelpuree, krokante bloemkool en bestrooi met de dukkah.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu