Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bouillon:

  • champignons 1.5 kg
  • madera 1.0 dl
  • zout en peper

Bloemkool creme:

  • bloemkool 1.0 st
  • roomboter 100.0 g
  • witte miso

Wontons:

Bloemkool:

  • bloemkool
  • paarse bloemkool 1.0 stuks
  • romanesco 1.0 st
  • witte beukenzwammen 150.0 g

Opmaak:

  • weide kruiden 50.0 g

Groenten spelen vandaag de dag steeds meer de hoofdrol op ons bord. Dit recept laat zien hoe veelzijdig groenten zijn en hoe we de 80/20 regel beter kunnen toepassen.

...

Bereiding

  1. Bouillon:

    • Snijd de champignons in stukjes en doe ze samen met de maidera in een pan.
    • Plaat er een deksel op en breng het geheel aan de kook.
    • Zet de hittebron vervolgens zo laag mogelijk zodat al het vocht uit de champignons kan trekken.
    • Passeer het geheel na ca. 12 uur.
  2. Bloemkool creme:

    • Snij gelijkmatige roosjes van de bloemkool en doe deze samen met de boter in een vacuümzak.
    • Kook de bloemkool op 99˚C ca. 18 a 20 minuten in de combi steamer.
    • Maak de vacuümzak open en schep de bloemkool samen met het vocht in een koekenpan.
    • Laat de bloemkool rustig karamelliseren.
    • Schep de bloemkool op een zeef en draai deze vervolgens glad in een keukenmachine.
    • Breng de bloemkoolcrème tot de juiste dikte door een gedeelte van de boter toe te voegen.
    • Breng de bloemkoolcrème op smaak met de miso, zout en peper.
    • Schep de crème in een spuitzak.
  3. Wontons:

    • Reduceer de fond en vermeng dezemet het geplukte vlees.
    • Leg de wonton velletjes uit en bestrijk ze met eidooier.
    • Verdeel de confit erop, vouw ze dicht en steek ze uit.
    • Kook de ravioli kort in water met wat zout.
  4. Bloemkool:

    • Maak de bloemkool varianten schoon en snijd ze in parten.
    • Blancheer ze afzonderlijk van elkaar in water met wat zout en laat ze uitlekken.
    • Verhit deboter en bak hierin de bloemkoolvarianten en de beukenzwammen.
  5. Opmaak:

    • Verdeel de ravioli samen met de gebakken bloemkool in de borden.
    • Spuit de bloemkool crème erbij en giet er voorzichtig de bouillon bij.
    • Maak af met wat wilde kruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu