Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

Garnituur

  • gerookt spek 150.0 g
  • geklaarde boter
  • rode bieten, gekookt 1.0 stuks
  • bieslook 20.0 g

Opmaak

  • zure room 1.0 dl

Deze soep wordt bereidt met gekookte bietjes wat de bereidingstijd aanzienlijk verkort.

...

Bereiding

  1. Soep

    • Maak een liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Verhit wat olijfolie en voeg de sjalot, knoflook en de tijm toe.
    • Voeg de bietjes toe en wat zwarte peper.
    • Blus het geheel af met het citroensap en de balsamico.
    • Voeg de groentebouillon en de munt toe en breng het geheel aan de kook.
    • Pureer de bietensoep in de blender.
  2. Garnituur

    • Snijd het spek in fijne reepjes en bak het vervolgens krokant in wat boter.
    • Snijd de biet in brunoise en de bieslook grof.
  3. Opmaak

    • Verdeel de soep over de borden.
    • Maak het geheel af met de gesneden bietjes, spekjes en de bieslook.
    • Serveer de zure room apart
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu